Få rätt hjälp med svarvning av Nimonic

Svensk metallindustri är otroligt välutvecklad. Idag finner du alla sorters metallbearbetning på svenska verkstäder i industriregioner som Gnosjö. Om du behöver hjälp med svarvning av Nimonic gäller det dock att du vänder dig till en specialistverkstad med rätt verktyg och erfarenhet.

Svarvning av Nimonic

Nimonic är en legering som utvecklades i England år 1940. Nimonic är ett samlingsnamn för flera olika typer av stål som är nickelbaserade. Normalt sett handlar det om minst 50% nickel och sedan inslag av krom och andra metaller som aluminium och titan.

Svarvning av Nimonic kräver specifik arbetsmetod då det här är stål med mycket hög värmebeständighet. Beroende på variant av Nimonic kan det också krävas unik arbetsmetod som inte varje verkstad klarar av.

Nimonic 80A och Nimonic 75

När du vänder dig till metallverkstäder som kan erbjuda svarvning av en Nimonic legering kommer du för det mesta att mötas av möjligheten att hantera två specifika sorter. Nimonic 75 och Nimonic 80A är de vanligaste varianterna av metallegeringen.

Nimonic 80A är en nickel-krom-legering som ser ut ungefär som Nimonic 75 i sin uppsättning. Skillnaden ligger i att Nimonic 80A även har aluminium och titan.

Viktigt med kunnig verkstad

Om du ska tillverka och svarva Nimonic är det verkligen viktigt att du vänder dig till en kunnig verkstad. Att göra fel med dyra material kan ställa till det både för dig och för slutkund. Se över referenser och ta reda på hur lång erfarenhet verkstaden har av att bearbeta detta material innan du bokar in din beställning.

12 Dec 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)